Kuvagalleria

 

Lotta-seminaari Limingassa 26.4.2024

Seminaarin järjestäjinä toimivat Tammenlehvä Pohjois-Pohjanmaan perinneyhdistys ry, Limingan kunta ja Limingan Tammenlehvä perinnetoimikunta.

Osallistujia seminaarissa oli noin 250, joista lukiolaisia noin 100. Oulaisten Seudun Lottaperinneyhdistyksen sihteeri osallistui seminaariin. Ohessa on kuvia tapahtumasta. 

Valtiovallan tervehdyksen toi eduskunnan 1. varapuhemies ja Naisten Valmiusliiton varapuheenjohtaja Paula Risikko. Suomen Lottaperinneliiton tervehdyksen toi professori emerita, Maija Fredrikson, joka toimii Lottaperinneliiton hallituksen puheenjohtajana. Seminaarin yhteydessä oli Limingan ja Lumijoen lottien historiasta kertova näyttely.

 

 

 

 

Yhdistyksen vuosikokous torstaina 21.3.2024 Olokkarissa Haapavedellä.

Kokouksessa oli vieraana KT Kaija Sepponen (kuvassa) kertomassa kirjoistaan Sururisti ja Sinun puolestasi elää ja kuolla. Kuvassa myös yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

 

 

 

Kesäretki Ylivieskaan ja Nivalaan 7.8.2022

Ylivieskan ja Nivalan kesäretkelle osallistui yhteensä 22 lottaa, pikkulottaa, yhdistyksen jäsentä ja heidän perheenjäseniään ja tuttavia.

Retkellä tutustuttiin aluksi Ylivieskan uuteen kirkkoon. Samalla reissulla tutustuttiin Nivalassa useisiin kulttuuri- ja museokohteisiin. 

Yksi kesäretken kohteista Nivalassa oli Katvalan talonpoikaismuseo, jossa kuva on otettu.

 

 

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Wanha Woima -yleisötapahtuma 8.-10.7.2022 Oulaisten Törmänhovin ja perinnekeskuksen alueilla

Kahvinkorvikkeen maistajia kävi yhteensä 1 217 henkilöä.

Maamoottoreista valtakunnalliseksi perinnetapahtumaksi laajentunut tapahtuma järjestettiin perinteiseen tapaan kaksi viikkoa juhannuksesta. Kolmipäiväiset konepäivät ajoittuvat 8.-10.7.2022 väliselle ajalle ja tapahtuma järjestettiin nyt 29. kerran. Joka vuosi ohjelma rakentuu tietyn teeman ympärille. Vuonna 2022 tapahtumaan osallistui noin 19 000 kävijää.

Oulaisten Seudun Lottaperinneyhdistys ry sai tilaisuuden osallistua tapahtumaan järjestämällä oman osaston ns. Koskelan taloon. Koskelan talossa oli lotta-aiheisten tarvikkeiden myyntiä, kahvinkorvikemaistiaiset ja yhdistyksen toiminnan esittelyä. Lisäksi tilassa oli nähtävillä myös normaalikokoinen lottapuku mallin yllä. Kahvinkorvikkeen maistajia kävi yhteensä 1 217 henkilöä. Lisäksi osastolla oli myytävänä Lottamuseosta tilattuja lottapastilleja ja lottatulitikkuja. Myytävänä oli myös "Lotta-lauluja" -kirjoja ja "Kansalaisjärjestöt, Naiset ja Sota" -kirjoja. Joka päivä oli kaksi lottaa tai pikkulottaa esittelemässä yhdistyksen toimintaa sekä kertomassa lottien ja pikkulottien elämästä ja kokemuksista sota-ajan Suomessa.

Tärkeintä osastolla olivat kuitenkin lotat ja pikkulotat, jotka tarjosivat kahvinkorviketta ja möivät edellä mainittuja tuotteita. Tämän ohella he saivat vastata koko kolmen päivän ajan monenlaisiin kysymyksiin omista työtehtävistään ja kokemuksistaan sota-ajan elämässä. Kaikenikäiset ihmiset olivat erittäin kiinnostuneita lottien ja pikkulottien elämästä ja kokemuksista sota-ajan Suomessa ja elämässä.

 

Kesäretki Kalajoelle 8.8.2021

Kalajoen kesäretkelle osallistui yhteensä 16 lottaa, pikkulottaa, yhdistyksen jäsentä ja heidän perheenjäseniään ja tuttavia. Yksi kesäretken kohteista oli lasitaiteilija Heikki Ulvin ateljee Kalajoen Plassilla, jossa ryhmäkuva on otettu.

Kesäretken ensimmäisenä ohjelmana oli opastettu vierailu ja tutustuminen lasitaiteilija Heikki Ulvin lasiateljeehen kakkukahveineen. Seuraavaksi ohjelmassa oli vierailu vuonna 1912 rakennettuun Havulan Huvilan kotimuseoon, jossa oli noin tunnin mittainen opastettu esittely jugendtyyliseen asuinhuvilaan alkuperäisine sisustuksineen ja irtaimistoineen.

Havulan Huvilan vierailun jälkeen siirryimme Kalajoen hiekkasärkkien kauniin maisematien kautta Tapion Tupa -ruokaravintolaan, jossa nautimme herkullisen noutopöytälounaan jälkiruokineen.

Noin puolentoista tunnin ruokailun jälkeen siirryimme hiekkasärkkien lähellä sijaitsevaan Kalajoen kesäteatteri - Teatteri Willi Lakeuteen, jossa 450-paikkainen katettu katsomo kutsui meitä Maria Jotunin kirjoittaman klassikkokomedian Miehen kylkiluu -kesäteatteriesityksen pariin. Teatteriesityksen väliajalla meille tarjoiltiin kahvi ja maukas kahvipulla.

Matka tehtiin Oulaisten Liikenteen normaalikokoisella isolla linja-autolla, jossa oli riittävästi väljyyttä kaikille. Sää suosi meitä koko matkamme ajan ja erityisesti kesäteatterin aikana vallitsi huomattavan lämmin kesäillan tuntu.

 

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Wanha Woima -yleisötapahtuma 9.-11.7.2021 Oulaisten Törmänhovin ja perinnekeskuksen alueilla.

Kuvia Oulaisten Seudun Lottaperinneyhdistyksen osastolta.

 

Hallituksen kokous tiistaina 15.6.2021 Juhlapalvelu Ruustinnanhovissa Haapavedellä.

Kuvassa vasemmalta: Hilkka Kuusisto, Tuula Aitto-oja, Lea Honkala, Anneli Pietarila, Airi Metsäsissi ja Rauha Laitinen. Kuva Eeva Heiska.